Philadelphiabullar
150 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
11-12 dl vetemjöl
150 gram rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 gram Philadelphia
Smula ned jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken i en kastrull, värm till 37 grader. Häll blandningen över jästen och lös upp den.
Blanda i ägg, strösocker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet och arbeta för hand eller med degmaskin till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
Smörj en långpanna, platta ut degen i den. Låt jäsa i 20 minuter. Mixa under tiden ihop ingredienserna till fyllningen. Gör 20 gropar i degen och ha fyllningen i dem. Låt jäsa ytterligare 15 minuter.
Pensla med ägg, strö över pärlsocker. Grädda längst ned i ugnen 15-20 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Kommentarer
Trackback