Vit kladdkaka
200 gram smör/margarin
200 gram vit choklad
3 ägg
2½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kesella
½ dl vispgrädde
150 gram vit choklad
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull, ta den av plattan och bryt i chokladen, låt den smälta.
Vispa ägg och socker pösigt, rör i mjöl, kesella och chokladblandningen. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant, grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna.
Koka försiktigt upp grädden till glasyren, bryt i chokladen och låt den smälta. Bred glasyren över kakan. Garnera gärna med röda vinbär. Förvara i kylskåp!
200 gram vit choklad
3 ägg
2½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kesella
½ dl vispgrädde
150 gram vit choklad
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull, ta den av plattan och bryt i chokladen, låt den smälta.
Vispa ägg och socker pösigt, rör i mjöl, kesella och chokladblandningen. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant, grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna.
Koka försiktigt upp grädden till glasyren, bryt i chokladen och låt den smälta. Bred glasyren över kakan. Garnera gärna med röda vinbär. Förvara i kylskåp!
Kommentarer
Trackback