Banankaka
Saftig och god kaka, banan och chokladmatchningen är helt perfekt :)
1 dl socker
2 dl florsocker
150 gram mjukt smör
3 mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
Chokladglasyr:
50 gram mjukt smör
50 gram färskost (philadelphia)
2½ dl florsocker
2 msk kakao
1 banan
50 gram mjukt smör
50 gram färskost (philadelphia)
2½ dl florsocker
2 msk kakao
1 banan
Gör såhär:
1. Vispa socker, florsocker och smör till en fin kräm.
2. Mixa/mosa bananera tills det inte finns några klumpar kvar, vispa ned i sockersmeten. Vispa även i de två äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör försiktigt ned dem i banansmeten.
4. Smörj och bröa en form, häll i smeten. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 35 minuter. Låt svalna.
5. Vispa ihop alla ingredienserna till glasyren. Bred över den kalla kakan. Garnera med bananer och florsocker.
1. Vispa socker, florsocker och smör till en fin kräm.
2. Mixa/mosa bananera tills det inte finns några klumpar kvar, vispa ned i sockersmeten. Vispa även i de två äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör försiktigt ned dem i banansmeten.
4. Smörj och bröa en form, häll i smeten. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 35 minuter. Låt svalna.
5. Vispa ihop alla ingredienserna till glasyren. Bred över den kalla kakan. Garnera med bananer och florsocker.
Kommentarer
Trackback