Choklad-kola-kaka
En smaskig, smaskig kaka som jag gjorde i somras! Salt, segt, sött och chokladigt - kan inte bli annat än himmelskt.
100 gram Japp
150 gram smör
1 dl kakao
3½ dl vetemjöl
2 ägg
2 dl socker
3 msk jordnötssmör
200 gram mörk choklad
1½ dl jordnötter
Skär jappen i bitar. Smält smöret.
Blanda kakao och mjöl. Vispa ägg och socker lätt. Blanda äggsmet, smör och mjölblandningen. Bred ut i en form (smord och bröad). Tryck i jappbitarna. Grädda mitt i ugnen 10 minuter, 200 grader.
Bred jordnötssmöret över kakan, låt den sedan svalna.
Strö över hälften av nötterna. Smält chokladen i ett vattenbad och bred ut 2/3 av den över nötterna. Strö över resten av nötterna och ringla över den sista chokladen! Låt stå i kyl 2-3 timmar före servering.
100 gram Japp
150 gram smör
1 dl kakao
3½ dl vetemjöl
2 ägg
2 dl socker
3 msk jordnötssmör
200 gram mörk choklad
1½ dl jordnötter
Skär jappen i bitar. Smält smöret.
Blanda kakao och mjöl. Vispa ägg och socker lätt. Blanda äggsmet, smör och mjölblandningen. Bred ut i en form (smord och bröad). Tryck i jappbitarna. Grädda mitt i ugnen 10 minuter, 200 grader.
Bred jordnötssmöret över kakan, låt den sedan svalna.
Strö över hälften av nötterna. Smält chokladen i ett vattenbad och bred ut 2/3 av den över nötterna. Strö över resten av nötterna och ringla över den sista chokladen! Låt stå i kyl 2-3 timmar före servering.
Kommentarer
Matilda
Ser sååå himla gott ut :)
Trackback