Hummingbird Cupcakes
Ett gott cupcake recept som vi gjorde för någon månad sen. Söta och goda cupcakes.
Ingredienser
120 gram (ca 2 dl) vetemjöl
140 gram (ca 2 dl) strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
20 gram (ca2 msk) kakao (vid chokladcupcakes)
40 gram rumstempererat smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
½ tsk vaniljessens (man kan använda vaniljsocker, ca 1½ tsk)
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt, smör och vaniljsocker (om man inte har vaniljessens) och eventuellt kakao i en bunke. Vispa ihop ingredienserna på låg hastighet med elvisp tills smeten får en grynig konsistens. Tillsätt hälften av mjölken, lite i taget.
Vispa under några sekunder upp ägg och resten av mjölken och vaniljessensen om man har det. Häll ned i mjölblandningen och vispa under några minuter. Skeda upp i muffinsformar. Grädda i 20-25 minuter beroende på muffinsens storlek. Låt svalna.
Frosting
250 gram florsocker
80 gram rumstempererat smör
1/4 dl mjölk
några droppar vaniljessens (eller lite vaniljsocker)
40 gram kakao (ca 3-4 msk) vid chokladcupcakes
Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet. Blanda ned vaniljen i mjölken och tillsätt. Vispa på hög hastighet minst fem minuter, ju längra man vispar ju fluffigare blir frostingen. Man kan även ha i lite karamellfärg.
Garnera de svalna muffinsen med frosting och strössel!
Ingredienser
120 gram (ca 2 dl) vetemjöl
140 gram (ca 2 dl) strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
20 gram (ca2 msk) kakao (vid chokladcupcakes)
40 gram rumstempererat smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
½ tsk vaniljessens (man kan använda vaniljsocker, ca 1½ tsk)
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt, smör och vaniljsocker (om man inte har vaniljessens) och eventuellt kakao i en bunke. Vispa ihop ingredienserna på låg hastighet med elvisp tills smeten får en grynig konsistens. Tillsätt hälften av mjölken, lite i taget.
Vispa under några sekunder upp ägg och resten av mjölken och vaniljessensen om man har det. Häll ned i mjölblandningen och vispa under några minuter. Skeda upp i muffinsformar. Grädda i 20-25 minuter beroende på muffinsens storlek. Låt svalna.
Frosting
250 gram florsocker
80 gram rumstempererat smör
1/4 dl mjölk
några droppar vaniljessens (eller lite vaniljsocker)
40 gram kakao (ca 3-4 msk) vid chokladcupcakes
Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet. Blanda ned vaniljen i mjölken och tillsätt. Vispa på hög hastighet minst fem minuter, ju längra man vispar ju fluffigare blir frostingen. Man kan även ha i lite karamellfärg.
Garnera de svalna muffinsen med frosting och strössel!
Kommentarer
ANGELICA.BLOGG.SE ♥
Men gud vad goda :D Har aldrig gjort/eller smakat på de någon gång :(
Matilda
Guud så gott det ser ut, har aldrig bakat cupcakes men mst prova det nån gång :)
IsabellP
Dem såg goda ut! :D
Trackback