Brownies med fudge
Browniebotten
100 gram mörk choklad
100 gram rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl mjöl
100 gram mjölkchoklad
Smält den mörka chokladen över ett vattenbad.
Vispa smör och socker. Vispa upp äggen i en separat bunke och tillsätt lite i taget. Rör sedan i den smälta chokladen. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned i smeten. Hacka mjölkchokladen och blanda i. Bred ut i en bakpappersklädd form. Inte så stor form, ca 20x20 cm. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter, 175 grader. Låt svalna.
Fudge
100 gram mjölkchoklad
2 msk smör
½ burk kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl minimarshmallows
1 dl salta jordnötter
Blanda allt utom nötter och marshmallows i en kastrull. Låt stå på plattan tills chokladen smält. Blanda i marshmallows och jordnötter, men rör inte för mycket för då smälter marshmallowsen. Bred över brownien. Ställ i kylen ett par timmar och skär seda i lagom stora bitar.
Det här mina vänner är världens underbaraste brownie! (Man kan såklart utesluta jordnötterna om man är allergisk!)
Kommentarer
saga
Skulle du kunna ställa några frågor i min frågestund? Skulle bli jätteglad! :)
Linnéa :)
Gud, ser jättegott ut!
Hur ofta bakar du/ni? :)
emilia
åhhhh så himla gott! måste nog testa detta recept men måste bara hitta en god choklad här i canada haha
Josefine 💜
Åh va gott ! Sånna måste jag göra :)
fanny wikström'
Hoppas du haft en bra tisdag! :)
sandra
Men åh, vad allt på den här bloggen såg underbart gott ut! Blir ju så himla sugen på något smaskigt nu. Mums!
Trackback