Chokladbullar





150 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
14-15 dl vetemjöl

100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad

Smula jästen i en stor bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Häll blandningen över jästen och lös upp den. Blanda i strösocker och salt. Arbeta in vetemjölet så att det bli en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.

Mixa ihop ingredienserna till fyllningen samt grovhacka chokladen.

Dela degen i två lika stora dela, kavla ut varje del till en rektangel. Bred på fyllningen och strö över den hackade chokladen. OBS! Spar lite choklad till garnering. Rulla ihop rektanglarna och skär tio bullar av varje deg. Fördela jämnt i en bakplåtspappersklädd långpanna. Låt jäsa under bakduk i 30 min.

Pensla med uppvispat ägg. Grädda 15-20 minuter, 200 grader, mitt i ugnen. Låt bullarna svalna. Sikta över florsocker. Smält chokladen i ett vattenbad eller försiktigt i micron. Ringla över bullarna med en spritspåse, eller klipp ett litet hål i ena hörnet på en vanlig plastpåse.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0