Vit kladdkaka

200 gram smör/margarin
200 gram vit choklad
3 ägg
2½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kesella

½ dl vispgrädde
150 gram vit choklad

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret i en kastrull, ta den av plattan och bryt i chokladen, låt den smälta.

Vispa ägg och socker pösigt, rör i mjöl, kesella och chokladblandningen. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant, grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna.

Koka försiktigt upp grädden till glasyren, bryt i chokladen och låt den smälta. Bred glasyren över kakan. Garnera gärna med röda vinbär. Förvara i kylskåp!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0