Choklad-kola-kaka

En smaskig, smaskig kaka som jag gjorde i somras! Salt, segt, sött och chokladigt - kan inte bli annat än himmelskt.





100 gram Japp

150 gram smör
1 dl kakao
3½ dl vetemjöl
2 ägg
2 dl socker
3 msk jordnötssmör
200 gram mörk choklad
1½ dl jordnötter

Skär jappen i bitar. Smält smöret.

Blanda kakao och mjöl. Vispa ägg och socker lätt. Blanda äggsmet, smör och mjölblandningen. Bred ut i en form (smord och bröad). Tryck i jappbitarna. Grädda mitt i ugnen 10 minuter, 200 grader.

Bred jordnötssmöret över kakan, låt den sedan svalna.

Strö över hälften av nötterna. Smält chokladen i ett vattenbad och bred ut 2/3 av den över nötterna. Strö över resten av nötterna och ringla över den sista chokladen! Låt stå i kyl 2-3 timmar före servering.


Kommentarer
Matilda

Ser sååå himla gott ut :)

2012-05-17 @ 12:53:04
URL: http://missread.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0