Nougatkaka

Underbart kladdig chokladkaka med massor av nougat ovanpå.. Mums!

6 dl socker
4 ägg

200 gram smält smör
3 dl mjöl
3 tsk vaniljsocker
8 msk kakao

250 gram nougat

Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Tips! Blanda aldrig smeten mer än nödvändigt när kakan ska bli kladdig. Blanda försiktigt och så lite som möjligt, annars kommer luft i smeten och kakan blir luftig istället för kompakt.
Smörj och bröa en långpanna. Ställ in i ugnen 20-25 minuter, 175 grader. När kakan kommit ut hyvlar du över nougat och låter smälta, fördela jämnt. Ställ i kyl och skär i rutor när den svalnat. Det går bra att förvara nougatkakorna i frys.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0