Banankaka

Saftig och god kaka, banan och chokladmatchningen är helt perfekt :)

Ingredienser:

1 dl socker
2 dl florsocker
150 gram mjukt smör

3 mogna bananer

2 ägg

3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
Chokladglasyr:
50 gram mjukt smör
50 gram färskost (philadelphia)
2½ dl florsocker
2 msk kakao

1 banan
Gör såhär:
1. Vispa socker, florsocker och smör till en fin kräm.
2. Mixa/mosa bananera tills det inte finns några klumpar kvar, vispa ned i sockersmeten. Vispa även i de två äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör försiktigt ned dem i banansmeten.
4. Smörj och bröa en form, häll i smeten. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 35 minuter. Låt svalna.

5. Vispa ihop alla ingredienserna till glasyren. Bred över den kalla kakan. Garnera med bananer och florsocker.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0